Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от БУРГАС до ЕВКСИНОГРАД, м-р св.св. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА и нос СВ.АТАНАС!

от БУРГАС до ЕВКСИНОГРАД, м-р св.св. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА и нос СВ.АТАНАС!

КОД: Евксиноград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Варна - Евксиноград - нос. св. Атанас
 
  Отпътуване на:
16.09.2021 г.
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до двореца Евксиноград ,манастир " Св.Св Константин и Елена " и нос Свети Атанас !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус ;
•Посещение на манастир "Св.Св. Константин и Елена"
•Посещение на Пеперудената къща
•Разходка в резиденция Евксиноград
•Посещение на нос " Свети Атанас"
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД "Армеец " / ЗК " Лев инс"
•Екскурзоводско обслужване

ДАТА : 27.06.2021г. променена дата
НОВА ДАТА : 02.07.2021 г.
ДАТА : 16.09.2021г.
Престой : 1 ден
ЦЕНА: 28 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00ч. - гр.Бургас - Булаир пред Ентуртранс

1 ден. БУРГАС - ВАРНА - ЕВКСИНОГРАД - НОС СВЕТИ АТАНАС - БУРГАС
Тръгване от Бургас в 07:00ч.по маршрут : Бургас-Варна- м-р "Св.Св. Константин и Елена"- Евксиноград. Посещение на манастир „св. Константин и Елена“ - единственият действащ манастир в района на Варна. Смята се, че неговото възникване е свързано с чудотворната икона на двамата християнски покровители и с лечебния извор – аязмо. Ценна реликва там е парченце от мощите на Св. Валентин – покровител на влюбените, дарен на манастира от римски кардинали.Възможност за посещение на единствената по рода си в България – къща на пеперудите. Мястото където цветовете оживяват. Множество летящи тропически и екзотични видове посрещат гостите тук- над 60 екземпляра са намерили своя дом във Варна. Мечтите тук оживяват, подобна къща имало и във Владивосток, (Русия) а идеята пренася едно малко момиченце и семейството му.
Посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Наречен е Сандрово по умалителното име на италиански език на княза - Sandro. През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува на Евксиноград (Гостоприемния град) — от гръцкото име на Черно море (Евксински понт).
Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешният си пленителен вид - специфична екосистема с много богата колекция от
растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност. Отпътуване за нос. Свети Атанас.Посещение на Късноантичната крепост населявана от V век пр.Хр до VІІ век сл. Хр. Представлявала e малък пристанищен град с укрепителна линия от каменна крепостна стена и ров пред нея. Дължината й е около 250 м и е затваряла площ малко над 35 декара. В крепостта са открити търговски сгради, питейни заведения, приюти за настаняване на гости, малка обществена баня, три винарни, вкопани в дълбочина изби и базилика.Отпътуване за град Бургас. Пристигане в Бургас вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
•транспорт с туристически автобус ;
•посещение на манастир "Св.Св. Константин и Елена"
•посещение на Пеперудената къща / не е включена входната такса /
•разходка в резиденция Евксиноград / не е включена входната такса /
•посещение на нос " Свети Атанас"
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД "Армеец " / ЗК " Лев инс"
•екскурзовод на БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•Дворец и парк Евксиноград – индивидуални посещения: 12 лв/човек; групови /над 10 човека-10 лв / човек;
•деца до 16 години и пенсионери – 3 лв.
•Входна такса Пеперудената къща - 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 2 лв;

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59


Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.