Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Хърватия »  Будва, Котор и Дубровник - Будванска и Хърватска ривиера

Екскурзия до Дубровник, Будва и Котор

КОД: 1416СФ4БУД
 
Програма
 
 
Видео
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  6 дни / 5 нощувки
 
  Тръгване от: София, България
 
  Маршрут: София - Будва - Котор - Дубровник - Белград - София
 
 
Цена:
480 лв.
 
 
 
ЧЕРНА ГОРА и ДУБРОВНИК – Будванска и Хърватска Ривиера

Каквото и да ви разкажем за Дубровник ще е малко: многовековна история, впечатляваща архитектура, неповторимото далматинско крайбрежие, топлия полъх на Адриатика...това са само една малка част от забележителностите на Дубровник. А Будва и Котор ще ви предложат още от средновековното очарование на тези градове крепости не случайно наречени – „Перлите на Адриатика”.


Ние Ви предлагаме :
  • Екскурзионна програма в Будва, Котор, Дубровник;
  • Пешеходна обиколка на Дубровник с екскурзовод на български;
  • Пешеходна обиколка на Котор
  • Включени всички гранични и магистрални такси;
  • Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
  • Медицинска застраховка с Асистанс на стойност 5 000 Евро.


08.09 - 13.09.2014г.
6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 3 вечери
Цена: 480лв.


1 ден
Отпътуване от Велико Търново в 03:00ч. Преминаване през Сърбия. Настаняване в района на планинския сръбски курорт Златибор . Нощувка .

2 ден
Будва
Закуска. Отпътуване за Будванска Ривиера . Разходка в Стария град - средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка .

3 ден
. Дубровник
Закуска. Отпътуване за Дубровник - Перлата на Хърватската Ривиера, прекосявайки Которския залив с ферибот. Пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на български език. включваща църквите „Свети Спас” и „Свети Влах” – светецът - защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Княжев двор и Йезуитската църква „Свети Игнасиус”, внушителния Пасторски дворец. Изкачване на градските крепостни стени. Свободно време. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Котор
Закуска. Отпътуване за Котор, пешеходна обиколка на стария град. Разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12-14 век: катедралата „Свети Трифон” /1166 год./, църквите „Свети Лука” /1195 год./, „Света Ана”, „Свети Николай”, старинните родови къщи на аристократичните семейства. в Котор с характерните за периода от ХІІ до ХІV век стилове и удивително добре запазеното историческо наследство, което е под закрилата на Юнеско в листата на природните и културни феномени.Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .

5
.Белград
Закуска. Отпътуване за Белград. По пътно кратка фото пауза на остров "Свети Стефан" / отвън /. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден
Закуска. Туристическа програма в Белград : Панорамна и пешеходна обиколка на Белград: Храм Св. Сава, Крепостта Кале Мегдан, Скупщината, Стария и Новия дворец, ул. Кнез Михайлова, Площада на републиката, ул. Крал Милан,Патриаршеската църква и др. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
• транспорт с лицензиран автобус
• 5 нощувки с 5 закуски и 3 вечери, от които 3 - в хотел 3* на Будванска Ривиера, 2 – в хотел 3* в района на Златибор
• Екскурзоводско обслужване
• местен екскурзовод за обиколката на Дубровник
• медицинска застраховка „помощ при пътуване“ на база 5000 евро за лица до 70г.

Цената не включва:
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 9 лв.
• входни такси за посещаваните обекти
o В Дубровник
 Крепостните стени на Дубровник – около 12 евро
 Аптеката на Францисканския манастир – 4 евро
o В Будва
 Цитадела – около 2 евро


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - площад Сточна гара- пред бензиностанция Лукойл
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.