Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Топ оферти »  Екскурзия Дубровник, Будва и Котор - Перлите на Адриатика

Екскурзия Дубровник, Будва и Котор - Перлите на Адриатика

КОД: 1321СФ3ХДБ
 
Програма
 
 
Видео
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  5 дни / 3 нощувки
 
  Тръгване от: София, България
 
  Маршрут: София – Будва – Котор - Дубровник - София
 
 
Цена:
390 лв.
 
 
 
Каквото и да ви разкажем за Дубровник ще е малко: многовековна история, впечатляваща архитектура, неповторимото далматинско крайбрежие, топлия полъх на адриатика...това са само една малка част от забележителностите на Дубровник. А Будва и Котор ще ви предложат още от средновековното очарование на тези градове крепости не случайно наречени – „Перлите на Адриатика”.
Ние Ви предлагаме :
 • Екскурзионна програма в Будва, Котор, Дубровник;
 • Пешеходна обиколка на Дубровник с екскурзовод на български;
 • Настаняване в хотел*** - 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери;
 • Включени всички гранични и магистрални такси;
 • Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка с Асистанс на стойност 5 000 Евро.

Дата: 22.05.2013 - 26.05.2013г.
Престой: 5 дни / 3 нощувки
Цена: 390 лв.!

1 ден.
22.05.2013 СОФИЯ – КАЛОТИНА – ЧАЧАК – ПОДГОРИЦА – БУДВА
Отпътуване от София в 17.00 ч. от пл. “Сточна гара” до Бърза Помощ по маршрут София – Чачак – Подгорица – Будва.

2 ден.
23.05.2013 БУДВА – КОТОР – ДУБРОВНИК
Пристигане в Будва. Разходка в Стария град - средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Отпътуване за Котор. Разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12-14 век: катедралата „Свети Трифон” /1166 год./, църквите „Свети Лука” /1195 год./, „Света Ана”, „Свети Николай”, старинните родови къщи на аристократичните семейства. в Котор с характерните за периода от ХІІ до ХІV век стилове и удивително добре запазеното историческо наследство, което е под закрилата на Юнеско в листата на природните и културни феномени. Прекосяване на живописния Которски залив. Отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3 ден.
24.05.2013 ДУБРОВНИК
Закуска. В 09:00 ч. Отпътуване за Дубровник. Панорамна обиколка на града. Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на български език, включваща църквите „Свети Спас” и „Свети Влах” – светецът - защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир,
Доминиканския манастир, галерията Княжев двор и Йезуитската църква „Свети Игнасиус”, внушителния Пасторски дворец. Изкачване на градските крепостни стени. Свободно време или по желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина. Разглеждане на ботаническата градина на острова. Следобяд връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден.
25.05.2013 ДУБРОВНИК – о.КОРЧУЛА - ДУБРОВНИК
Закуска. В 8:00 отпътуване за остров Корчула, по пътя разглеждане на град Мали Стон. Обиколка на града. Посещение на ферма за миди, дегустация на стриди и вино (пожелание). Посещение на град Стон. Панорамна обиколка на крепостните стени, втори по дължина в света след Китайската стена. До днес са запазени 4,5 км. от първоначалната им дължина от 5,5 км. Панорамна гледка на солниците на града, които функционират в продължение на повече от 2000 години. Отпътуване за о.Корчула. Разходка в старата част на едноименния град. Града е обкръжен от осем кули, съхранени от миналото. Корчула разкрива и тайните на най-познатия мореплавател Марко Поло, чиято родна къща според легендата се е намирала в самия център на града. Отпътуване от остров Корчула около 15:00 часа. Пристигане в град Оребич. Свободно време за плаж или посещение на винарна - по желание / 2 Евро/ . Разглеждане на избата, запознаване с производствата на вино, дегустация / 3 вида вина, ракия , вишновка/ . Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден.
26.05.2013 ДУБРОВНИК – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 • настаняване в хотел *** ;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро;
 • местен екскурзовод на български език по време на обиколките в Дубровник;
 • екскурзовод от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването.
ОТСТЪПКИ:
 • настаняване на дете от 2 до 12 години – 345лв.
ДОПЛАЩАНЕ:
 • Настаняване в единична стая – + 95лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • разходи от личен характер
 • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
 • Пасторския дворец в Дубровник - 15 HRK;
 • Билет за корабче до остров Локрум -7 евро при група над 30 човека.
 • Посещение на винарна – 2 ЕвроБЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА и ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНА ПРОМЯНА НА ГОРИВАТА!!!Час на тръгване Място на тръгване
17:00 София - площад Сточна гара- пред бензиностанция Лукойл
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.