Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  От Бургас - Свещари и Демир Баба Теке

От Бургас - Свещари и Демир Баба Теке - BeckReisen

 
Програма
 
 
Видео
 
 
Гео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Свещари - Демир Баба Теке - Бургас
 
 
Цена:
35 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до уникалната гробницата в Свещари - обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство и до гробницата на един от най-почитаните алевийски светци в България–Демир Баба..

Дати : 08.04.2017 г.
Престой: 1 ден
Цена : 35 лв.

1-ви ден 08.04.2014 - БУРГАС - СВЕЩАРИ - ДЕМИР БАБА ТЕКЕ - БУРГАС
Отпътуване от гр.Бургас по маршрут: Бургас - Шумен - Свещари. Пристигане в Свещари. Посещение на Свещарската гробница, уникална със своя живопис и скулптура. Построена e от траките преди 2300 години с богата украса и съвършена архитектура, запазили се и до днес. Всичко това я нарежда в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Посещение на сакралната гробница на алианския светец Демир Баба. Всяка година хиляди хора от всички религии посещават гроба на алевийския светец от 16 век Демир баба, за когото и досега се разказват легенди за величие. Една от тях разказва за незапомнена суша в района. Демир Баба чул молитвите на хората бръкнал с ръка в скалата, откъдето бликнал извор с животворна вода. Мястото, на което е построено в началото на ХVІІ век текето Демир баба, е било свещено за населявалите този район различни племена и народи повече от 2000 г. преди построяването му. Християните също почитат мястото. Според легендите тук е имало древно тракийско селище, българско оброчище и манастир. От многобройните постройки е оцеляло само тюрбето (гробница) на Демир баба. Свободно време за разходка. Отпътуване за град Бургас. Пристигане в Бургас късно вечерта.

Цената включва:
• транспорт с комфортен туристически автобус;
• медицинска застраховка;
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
• разходи от личен характер;
• приблизителни водни такси за посещаваните обекти:
Тракийска гробница – 4 лева.

Отстъпки:
• Дете до 12 години – минус 4 лв.

Час и място на тръгване:
• гр.Бургас – 7:00 ч. – пред Ен Тур Транс.


Програмата се осъществява при записани 40 туристи !!!


БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.