Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Топ оферти »  от СОФИЯ - ФЕСТИВАЛ на ПЕГЛАНАТА КОЛБАСИЦА

Фестивал на Пеглана кобасица в Пирот - BeckReisen

КОД: Пирот
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Калотина - Пирот - София
 
 
втори автобус
Цена:
20 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до град Пирот в Република Сърбия. Всяка година в Пирот се провежда станалия традиция „Фестивал на Пеглана кобасица“! Ценителите на кулинарните изкушения ще могат да се насладят на традиционно приготвената домашна наденица или Пеглана кобасица!

ДАТА : 25.01.2020 г. ВТОРИ АВТОБУС
Престой : 1 ден

ЦЕНА 20 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
07:00 часа – гр.София - Площад Александър Невски .

1-ви ден СОФИЯ - ПИРОТ - СОФИЯ
Отпътуване от град София по маршрут: София – Калотина – Пирот. Пристигане в гр.Пирот. Посещение на Фестивала на Пегланата кобасица– традиционен фестивал на местната наденица или „пеглана кобасица“! Този вид колбаси е произведен от различни, висококачествени видове меса, смесени с подправки. Средната температура при производството на колбаса трябва да бъде между минус пет и плюс пет градуса, затова най-добрият период за производство на Peglana е от началото на ноември до края на декември. Нарича се „пеглена“, тъй като през периода на съхнене колбасите на всеки два или три дни се “гладят” или пресоват. Произвежда се още от времето на Османската империя. За пеглана кобасица се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо. Абсолютно забранено е свинско месо по две причини: първо, защото е бързо развалящ се продукт, а втората причина е произхода на продукта, свързан с османския период. Уникалния вкус на пегланата кобасица се придава от специфичните подправки използвани при приготвянето й. Освен вкусните гозби, в програмата на фестивала са включени и концерти, ревюта и конкурси. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:
• транспорт с туристически автобус;
• застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на стойност 2000 евро при ЗД "Армеец"
• екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
входна такса за Фестивала на кобасицата с неограничена консумация: 400 динара (1лв = 60 динара)
• разходи от личен характер;
• входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание.

Отстъпки:
• дете до 12 години – минус 2 лв.

Условия за резервации и анулации
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
• При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулиране на резервацията от 59 до 30 дни преди датата – неустойка в размер на депозита
• При анулация 19 – 15 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация от 14 дни преди датата на заминаване – 80% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% неустойка от крайната цена на пътуването

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

    • ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/14.06.2020 при ЗД "Армеец" - гр. София , ул. „Стефан Караджа“ № 2 Телефон: +359 (0)700 1 39 39
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

      • Като цяло пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад "Александър Невски"
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.