Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Италия »  РОМАНТИКА И ЛЕГЕНДИ – ВЕНЕЦИЯ , ВЕРОНА И ПАДУА

Автобусна екскурзия до Венеция, Верона и Падуа

КОД: Венеция
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  5 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: София, България
 
  Маршрут: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ВЕНЕЦИЯ – ВЕРОНА – ПАДУА – ВЕНЕЦИЯ – ЛЮБЛЯНА –СОФИЯ
 
 
Цена:
320 232 лв.
 
 
 
СУПЕР ПРОМОЦИЯ!!
История, романтика, вино, дантели и неповторимото венецианско стъкло .
Споделете с нас едно романтично пътешествие в люлката на Ренесанса – великолепната Венеция .Ще имате възможност , по желание , да посетите островите Мурано и Бурано , за да се насладите на виното , прекрасните дантели на майсторите в занаята и веницианското стъкло , което все още се изработва така , както са го изработвали през вековете . Ще ви заведем на места изпълнени с история . Ще запълним сетивата ви с великолепни творения на човешкия гений . Няма да пропуснем и най-великата любовна история , тази на Ромео и Жулиета в кокетната Верона . За финал ще посетим и град Падуа , наречен Малката Венеция , а вие след това ще ни кажете защо ......................

Ние ви предлагаме:

• Транспорт с комфортен туристически автобус
• 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в района на Лидо Ди Йезело
• Застраховка
• Екскурзоводско обслужване във Венеция
• Туристическа програма във Верона и Падуа
• Водач от фирма Бек Райзен по време на цялото пътуване

Дата: 21-25.09.2016г.
Престой: 5 дни/ 2 нощувки
Цена: пакетна цена - 232 + 30 лв маг. = 262 лв


1 ден 21.09.2016 София - Лидо Ди Йезоло
Отпътуване от София в 21.30 ч. по маршрут: София – Белград - Загреб –Лидо Ди Йезело/ 1140 км / .

2 ден 22.09.2016- Лидо ди Йезоло
По обяд пристигане в Лидо Ди Йезело – един от най-посещаваните, привлекателни и забавни курорти, с нестихващ нощен живот и 15 км изкушаваща плажна ивица, разположен в провинция Венето. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж, релакс или забавления. Разнообразието от заведения е невероятно – можете да посетите барове, клубове, пъбове или дискотеки. В ресторантите ще имате възможност да опитате невероятни специалитети и вина от Средиземноморската кухня или да се отдадете на романтична разходка по невероятно красивата крайбрежна алея покрита с пинии и примамващи джелатерии. Нощувка.

3 ден 23.09.2016 Лидо Ди Йезоло - Верона - Падуа
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Верона и Падуа . Туристическа програма във Верона –„Градът на любовта”, получил известност заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета„ . Пешеходната обиколка включва : „Арена Ди Верона”- най – големия оперен театър на открито в Европа, къщата на Жулиета с прочутото балконче-свидетел на най-затрогващата любовна история , Пиаца дел Синьори със статуята на Данте Алигиери , живял и творил във Верона в периода си на изгнание -цели 13 години; Пиаца дел Ербе – форумът на някогашният римски град , който и днес е своебразното сърце на града; Търговският дом от 1301 г.; Ратуша – градската управа , 83 – метровата кула „Ламберти” / Кулата на камбаните /, датираща от 1172 г. и разкриваща невероятна гледка към целият град; ”Берлината”, както и готическият фонтан на Веронската Мадона. По желание разходка през живописните , криволичещи улички на Верона до замъка „Кастелвекио” с богата колекция от средновековни оръжия и монети. Свободно време.
Отпътуване за Падуа , град изпъстрен с ренесансови площади, римски руини и средновековни дворци . Заобиколен от всички страни от река Бакилионе , този град някога е бил почти остров. Тук се намира и един от най-старите университети в Европа , основан през 1222 г., първи приел евреите и първи в света дал диплома на жена, в който преподавател е бил самият Галилео Галилей. Могат да се разгледат по желание : Прато де ла Вале – най – големият площад от 18 век в Европа , името му в превод означава „ Поляна в долината „ , защото прилича повече на живописен парк , отколкото на скучен площад ; следва една от най – посещаваните поклоннически църкви в света - грандиозната Базилика „Свети Антоний” , който е бил канонизиран за светец само година след смъртта му най –вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството ; бронзовата статуя на венецианският генерал Еразмо да Нарни, изваяна в негова чест от великия Донатело ; Ботаническата градина , създадена през 1540 г. и една от първите в Европа; едно от най-старите и аристократични кафенета в града. Свободно време. Връщане в хотела . Нощувка.

4 ден 24.09.2016 Лидо Ди Йезоло - Венеция
Закуска . Отпътуване за най-романтичният, различен и уникален град в света-Венеция. Плаване с корабче из Венецианската лагуна/около 30 мин./ до площад Сан Марко-най-красивата гостна в света, според Наполеон ( цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията ) . Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великото архитектурно постижение за онова време. История, изкуство, култура, музика, канали, гондоли и всепоглъщаща романтика. В този град е невъзможно да се загубите , даже и да сте отдали цялото си внимание на всички забележителности и да сте потънали в отминалите времена, времена на блясък и подем на всички видове изкуство, винаги се връщате на площад „Сан Марко” с неговите гълъби.... Туристическа програма: площад „ Сан Марко” с величествената едноименна базилика; двореца на Дожите (отвън), в миналото седалище на Венецианското правителство , а днес музей с невероятна и богата колекция от платна на известни майстори : Веронезе, Тициано, Тинторето и др.; камбанарията „Кампаниле”, старата и новата прокурации; Часовниковата кула с маврите; мостът на въздишките, затвора; Канале Гранде – най – големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 дворци на богати венециански фамилии, много от които днес функционират като музеи, казина или хотели . Разходка до моста „ Риалто” и колоритния пазар. Свободно време . Привечер отпътуване за България .

5 ден 25.09.2016 . Пристигане в София около обяд .


Цената включва :
• Транспорт с комфортен туристически автобус
• 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в района на Лидо Ди Йезело
• Медицинска застраховка
• Екскурзоводско обслужване във Венеция
• Туристическа програма във Верона и Падуа
• Водач от фирма Бек Райзен по време на цялото пътуване

Цената НЕ включва :
• Пътни и магистрални такси – 15 евро / заплащат се задължително при отпътуване /
• Двупосочен билет за корабче до / от Венеция плюс такса за влизане в града –20 евро
• Слушалки по време на екскурзоводското обслужване във Венеция / по желание /– 3 евро
• Туристическа такса в хотела / ако се начислява такава / - 2 / 4 евро на нощ , на човек
• Организирано посещение на Двореца на Дожите с екскурзоводско обслужване + входна такса – 57 лв. / при минимум 25 човека /
• Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа – 15 евро при минимум 25 човека

  • доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

Цени на туристически обекти за самостоятелно посещение във Венеция :
• Базиликата Сан Марко – вход свободен
• Музея на Базиликата Сан Марко – 5 евро
• Златния олтар в Базиликата Сан Марко – 2 евро
• Съкровищницата в базиликата Сан Марко – 3 евро
• Камбанарията на базиликата Сан Марко – 8 евро
• Комбиниран групов билет / без екскурзоводско обслужване / за Двореца на Дожите , Музея Корер , Археологическия музей и Сансовиновата библиотека – 19 евро
• Разходка с лодка по Канале Гранде – 15 евро
• Входна такса за галерия „ Гугенхайм „ – 14 евро

Цени на туристически обекти за самостоятелно посещение във Верона :
• Арена ди Верона – 10 евро
• Къщата на Жулиета – 6 евро
• Гробницата на Жулиета – 3 евро
• Кулата Ламберти - 8 евро

Час на тръгване Място на тръгване
21:30 София - Площад "Александър Невски"
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.